Вітаємо з Днем науки!

Опубліковано: 18 травня 2021 року Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Науково-дослідна робота

© Шосткинський інститут СумДУ

Шосткинський інститут Сумського державного університету славетний своїми науковцями!

Шосткинський інститут Сумського державного університету славетний своїми науковцями. В інституті створюються всі умови для активізації розвитку наукової діяльності, забезпечується оновлення матеріально-технічної бази, стимулюється розвиток молодих талановитих кадрів.
Протягом 2020 року під керівництвом заступника директора з наукової роботи, к.т.н., доцента Закусила Р.В. та доцента кафедри хімічної технології високомолекулярних сполук, к.т.н. Банишевського В. В. відбувалась дослідницька співпраця з такими організаціями як Корпорація "ТАСКО", ДП «Спецоборонмаш», ТОВ "Славія-АКБ", DM “Service” (Азербайджан). У рамках конкурсу «Жан Моне» програми Еразмус+ Європейського Союзу було розроблено 3 наукові проекти високого рівня. Один з проектів під керівництвом старшого викладача кафедри «Економіки та управління», к.е.н. Новикової І.В.отримав перемогу.
Окремо слід відзначити міжнародну співпрацю з такими організаціями як – «Азінтерпартлайиш-Х», м. Баку, Республіка Азербайджан; Інститут промислової органічної хімії (IPO), м. Варшава, Польща; Сілезький технологічний університет (Politechnika Śląska), м. Глівице, Польща; Латвійський університет (Institute of Food Safety), м.Рига, Латвія; Могильовський державний університет імені А.О.Кулешова, м.Могильов, Білорусь; Республіканський інститут вищої школи Білоруського державного університету, м. Мінськ, Білорусь, що відбувалася в рамках спільних проектів та Міжнародних науково-практичних конференціях.
У 2020-2021 навчальному році студенти традиційно приймали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Під керівництвом к.п.н., доцента кафедри «Системотехніки та інформаційних технологій» Мар’їнських Ю.М. студенти Прима Д.В, СУ-71Ш8 та Бойко В. А., СУ-01Ш з роботою «Створення радіаційних перетворювачів сонячної енергії з використанням діючої моделі надпровідного генератору космічного призначення і дослідження енергетичних характеристик при їх функціонуванні. шифр: СІГМА» зайняли ДРУГЕ місце в галузі «Електротехніка та електромеханіка».
У квітні 2021 року у Шосткинському інституті СумДУ відбулася щорічна V Всеукраїнська науково-методична конференція «Освіта, наука та виробництво: розвиток та перспективи». У заході взяли участь представники вищих навчальних і дослідницьких закладів України.
Також гарною традицією вже стала співпраця викладачів інституту з учнями та вчителями шкіл міста Шостка в напрямі роботи з МАН. Так за результатами обласного етапу захисту науково-дослідних робіт МАН в 2020-2021 навчальному році призові місця посіли роботи під керівництвом Мар'їнських Ю.М., Тимофіїва С.В., Худолєя Г.М., Павленко О.В.

Шановні колеги, поважні науковці!
Щиро вітаю Вас з нашим професійним святом – Днем науки! Бажаю Вам натхнення та творчого азарту, наполегливості та віри у власні сили!
Ви вже не раз доводили своєю працею високий рівень, і, вірю, завжди будете збирати щедрі ужинки на науковій ниві!

Заступник директора ШІ Сум ДУ з наукової роботи Закусило Р.В.

TЕГИ: Навчання ◊ Науково-дослідна робота




© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua