Євроклуб продовжує працювати!

Опубліковано: 22 травня Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Міжнародна наукова діяльність

© Шосткинський інститут СумДУ

Євроклуб продовжує працювати!

16 травня 2023 року викладачами кафедри економіки та управління Шостикнського інституту СумДУ разом з представницею ініціативи «Посли європейської молоді» ученицею 11 класу Шосткинського НВК: спеціалізованої школи І-ІІ ступеня – ліцею Марією Кобченко в стінах Євроклубу був проведений захід, присвячений Дню Європи в Україні. Зустріч була присвячена відносинам України та ЄС.
Учасники Молодіжної дорадчої ради при міському голові та члени клубу з зацікавленістю слухали доповідь Марії про Європейську політику сусідства, про створення у 2004 році окремого східного виміру зовнішньої політики Європейського Союзу. І хоча відносини між Україною та ЄС були започатковані ще у 1991 році, саме створення окремого напряму так званого Східного партнерства прискорило зближення України та ЄС. Марія розкрила основні сфери співпраці України з ЄС у мирний час, а також розповіла про потужну підтримку ЄС нашої країни після 24 лютого 2022 року.
По закінченню заходу було проведено вікторину «Що я знаю про ЄС». Переможницею стала Вікторія!! Вона отримала подарунок. До нових зустрічей!!

* -Євроклуб «InfoEU» засновано та працює завдяки фінансовому сприянню ЄС в рамках європейського гранту Жана Моне «Застосування інтегрованих комунікацій для інформування громадськості з питань європейської інтеграції та електронної демократії».


    Фоторепортаж →

© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua