Наукове стажування в Польщі

Опубліковано: 8 травня Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Науково-дослідна робота

© Шосткинський інститут СумДУ

Наукове стажування в Польщі

В квітні 2023 р. заступник директора з наукової роботи Шосткинського інституту Закусило Роман Васильович пройшов наукове стажування в Польщі в Варшавському Інституті промислової органічної хімії (Sieć Badawcza Łukasiewicz - Institute of Organic Industry). Суттєвий обсяг стажування включав обмін науковою інформацією, планування та участь у вибраних дослідженнях за такими напрямами:
- синтез і застосування вибухових речовин;
- хімічна безпека в виробництві;
- випробування високоенергетичних матеріалів з точки зору транспортних вимог RID/ADR.
Одними з проведених заходів пана Романа були вебінар для провідних фахівців Інституту промислової органічної хімії та інтерв’ю для польського радіо щодо ролі наукового інституту під час війни. З метою налагодження прямого та взаємовигідного співробітництва, пошуку можливостей для залучення польських колег до майбутніх грантових програм і проєктів з нашим інститутом відбулись зустрічі з науковцями наступних науково-дослідних установ:
- кафедри вибухових речовин, Варшавський технологічний університет;
- хімічного факультету Сілезького технологічного університету;
- експериментального відділу Центрального гірничого інституту;
- Центру космічних технологій в дослідницькій мережі Łukasiewicz - Інститут авіації.
За результатами роботи укладено угоду про співпрацю між Шосткинським інститутом Сумського державного університету та Інститутом промислової органічної хімії, запланована реалізація спільного грантового проекту та сумісні публікації з науковцями Польщі і Німеччини.


    Фоторепортаж →

© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua