Всеукраїнська науково-методична конференція

Опубліковано: 01 травня Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Міжнародна наукова діяльність

Всеукраїнська науково-методична конференція «Освіта, наука та виробництво: розвиток та перспективи» досліджувала євроінтеграційні процеси в Україні

27 квітня 2023 року в Шосткинському інституті СумДУ відбулася VІІІ Всеукраїнська науково-методична конференція «Освіта, наука та виробництво: розвиток та перспективи». На конференцію було подано близько 100 тез з таких навчальних закладів як Донецький національний університет імені Василя Стуса, Вінницький державний педагогічний університет, Київський Університет імені Бориса Грінченка, «Київський політехнічний Інститут», Шосткинський центр професійно-технічної освіти, Шосткинське ВПУ-19, Шосткинська спеціалізована школа №1, Шосткинська загальноосвітня школа № 7 та № 12, Шосткинський НВК спеціалізованої школи-ліцею та Шосткинська гімназія.
З вітальним словом виступив заступник директора за наукової роботи кандидат технічних наук Шосткинського інституту СумДУ Закусило Роман Васильович, Після вітального слова учасники конференції продовжили роботу по секціях.
В роботі сьомої секції «Європейська інтеграція: нові можливості та горизонти», що проводилась в рамках виконання Європейського гранту Жана Моне 2020 620065-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE на тему: «Застосування інтегрованих комунікацій для інформування громадськості з питань європейської інтеграції та електронної демократії» прийняли участь представники студентства та школярі міста. Наукові дослідження , які були представлені для обговорення юними науковцями, яскраво показали, що євроінтеграційні процеси, які відбуваються в Україні, торкаються будь-якої сфери діяльності в Україні. Цікавими були доповіді про права дитини в ЄС та Україні, про майбутнє України і допомогу ЄС та всього світу через створення і втілення плану Маршала, про енергетичну безпеку України та інші.
Всі доповіді учасників наукового зібрання відзначалися високою якістю наукового викладу і є особливо цінними в умовах війни для розуміння подальших напрямів відбудови та розвитку різних напрямків зокрема і держави в цілому.
Висловлюємо щиру подяку всім учасникам конференції та маємо надію на подальшу плідну співпрацю!

TЕГИ: Міжнародна наукова діяльність

© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua