VI Міжнародна науково-практична конференція "ХІМІЧНА ТЕХНОЛОГІЯ:НАУКА, ЕКОНОМІКА ТА ВИРОБНИЦТВО"

Опубліковано: 30 листопада Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Науково-дослідна робота

© Шосткинський інститут СумДУ

З 23-25 листопада 2022 року у Шосткинському інституті Сумського державного університету відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція "ХІМІЧНА ТЕХНОЛОГІЯ:НАУКА, ЕКОНОМІКА ТА ВИРОБНИЦТВО".

Традиційно, попри воєнний стан, 23-25 листопада 2022 року, під егідою Міністерства освіти та науки України, на базі Шосткинського інституту Сумського державного університету відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «ХІМІЧНА ТЕХНОЛОГІЯ: НАУКА, ЕКОНОМІКА ТА ВИРОБНИЦТВО». Конференція проходила в онлайн-форматі з використанням інтернет-сервісу Google Meet.
В роботі конференції прийняли участь 130 науковців з України, Польщі, Азербайджану, США, Німеччини, Австрії, Франції, Норвегії, Чехії, Латвії, Литви. Були представники Вищих навчальних закладів, підприємств та організацій, ЗСУ, наукових та державних установ з міст: Київ, Варшава, Глівіце, Баку, Рига, Прага, Санлі, Тронхейм, Боулдер, Харків, Львів, Дніпро, Суми, Глухів та Шостка.
На пленарному засіданні виступили:
Закусило Роман Васильович, заступник директора Шосткинського інституту Сумського державного університету з наукової роботи, голова організаційного комітету конференції, к.т.н., доцент Шукуров Азер, заступник Голови Департаменту, Міністерство природних ресурсів Республіки Азербайджан, Баку, Азербайджан, PhD Витковський Вальдемар, директор Центру високоенергетичних матеріалів, Дослідницька мережа Лукасевича – Інститут органічної промисловості, Варшава, Польща Дикий Володимир, хімік-дослідник Дослідницького центру термодинаміки, Національний інститут стандартів і технологій, Боулдер, Колорадо, США, PhD Симонець Наталія Володимирівна, начальник дільниці з очищення промислових стічних вод департаменту з виробництва АФІ ПАТ «ФАРМАК» Павленко Оксана В’ячеславівна, заступник голови організаційного комітету, к.т.н.
Робота конференції відбувалася за 7 секціями:
1. Спеціальна хімічна технологія, виробництво боєприпасів та вибухові роботи в промисловості.
2. Загальна хімічна технологія, екологія та проблеми утилізації.
3. Енергозбереження та альтернативні палива, запобігання енергетичній кризі.
4. Економіка виробництва та управління.
5. Інформаційні технології, моделювання та автоматизація.
6. Хімія та фармацевтика.
7. Філософсько-методологічні та соціальні аспекти виробництва в умовах війни.
Між гостями конференції проходив важливий і корисний обмін інформацією про міжнародну підтримку української науки та промисловості під час війни, про передові дослідження і розробки за пріоритетними світовими напрямами розвитку хімічних технологій, аналіз сучасних наукових проблем, теорії та практики управління виробництвом, визначення актуальних напрямків наукових досліджень в інтересах промисловості, подання на ринок нових розробок та технічних рішень. За результатами конференції видано збірник наукових праць.

Більше про конференцію: --> на сайт конференції - https://himtec.sumdu.edu.ua

TЕГИ: Запрошуємо на навчання ◊ Науково-дослідна робота

    Фоторепортаж →

© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua