Науково-практичний семінар з е-демократії та е-управління в ЄС та Україні

Опубліковано: 18 листопада Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Новини інституту

Е-управління та е-демократія: національний та європейський досвід впровадження

15 грудня 2021 року на базі Шосткинського інституту Сумського державного університету в рамках реалізації проєкту за програмою ім. Жана Моне програми Еразмус +, що фінансується Європейською комісією відбувся відкритий науково-практичний семінар на тему: «Е-управління та е-демократія: національний та європейський досвід впровадження».
На семінарі були присутні представники міськвиконкому: заступник міського голови Я.Щасливцев, начальник управління економіки Д.Гребенюк, начальник відділу торгівлі та підтримки підприємництва Н.Кириєнко, головний спеціаліст сектору інвестиційної діяльності А.Єфіменко, головний спеціаліст сектору цифрової трансформації Д.Харченко. На семінарі також були присутні викладачі Шосткинського інституту СумДУ та Шосткинського фахового коледжу імені Івана Кожедуба, вчителі шосткінської спеціалізованої школи І-ІІ ступеня ліцей. Також на захід завітали представники управління міжнародного співробітництва Сумського державного університету.
У ході семінару були висвітлені наступні питання:
- сутність концепції електронного урядування та електронної демократії;
- розвиток е-демократії та е-управління в Україні;
- особливості розбудови е-демократії та е-управління в Німеччині.
Гостей дуже зацікавила тематика семінару. Найбільший інтерес викликали питання впровадження і використання мобільного додатку «Дія» та можливості подальшого розвитку державного порталу «Дія».
Команда виконавців проєкту дякує всіх, хто приєднався до обговорення актуальних змін стосовно е-управління та е-демократії, що відбуваються в державі.






© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua