Наукова робота студентів

Опубліковано: 23 жовтня Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Наукова робота

© Шосткинський інститут СумДУ

Студенти Шосткинського інституту активно приймають участь у міжнародних та українських наукових конкурсах.

Студенти Шосткинського інституту активно приймають участь у міжнародних та українських наукових конкурсах. Наші досягнення досить помітні та вагомі.
З початку року відбулася низка конкурсів переможцями яких стали студенти ШІ СумДУ.
1. Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2020»
Конкурс проводився за наступними напрямками:
• Харчова наука і технології
• Економіка і управління
• Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
• Енергетика та енергоефективність
• Екологія та охорона навколишнього середовища
До складу журі Конкурсу входили 91 спеціаліст-науковець, з 18 країн світу. На перший етап конкурсу було подано 202 роботи, у тому числі 57 робіт з іноземних університетів, серед яких університети Франції, Греції, Китаю, Македонії, Литви, Польщі, Словаччини, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Білорусі і Молдови.
Шосткинська команда за напрямком: «Енергетика та енергоефективність» розробила новий проєкт перетворювача сонячного випромінювання в механічну і електричну енергію у вигляді діючої стендовій установки: «Absorption Converter of Solar Energy into Electrical Energy» з відповідним оформленням результатів експериментів згідно міжнародних вимог.
Наукова робота отримала високу оцінку з боку міжнародного журі. Вітаємо команду учасників Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт: Приму Даніла, Пилипця Василя, Антощенко Дениса і наукового керівника доцента ШІ СумДУ Мар`їнських Ю.М. з результатом та бажаємо не зупинятися!
2.Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт
Команда ШІ СумДУ у складі Коврика Дмитра, Пилипця Василя та їх наукового керівника Мар’їнського Юрія Михайловича, к.п.н., доцента кафедри Системотехніки та інформаційних технологій зайняла ПЕРШЕ ПРИЗОВЕ МІСЦЕ у галузі «Енергетика» (секція - Теплоенергетика) з роботою «Електрорекупераційний перетворювач (ЕРП) сонячної енергії в електричну».
У галузі «Економіка підприємства» ПЕРШЕ ПРИЗОВЕ МІСЦЕ посіла Тетяна Руденко з роботою «Краудфандінг як інструмент фінансування розвитку інтелектуального капіталу» (науковий керівник кандидат економічних наук старший викладач кафедри Економіки та управління Ірина Вареник).
У галузі «Електротехніка та електромеханіка» ТРЕТЄ ПРИЗОВЕ МІСЦЕ посіли Данило Прима та Сергій Кеня з роботою «Нова електроустановка з системою рекуперації ефективного перетворення сонячної енергії в електричну» (науковий керівник кандидат педагогічних наук доцент кафедри Системотехніки і інформаційних технологій Юрій Мар’їнських).
Вітаємо наших талановитих студентів та їх досвідчених наукових керівників і бажаємо подальших успіхів у наукових дослідженнях!

TЕГИ: Денна форма навчанняНаукова робота

© При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua