День студента – цікаво і корисно

Опубліковано: 18 листопада Підготовлено ШІ СумДУ ТЕГ : Студетнські заходи

© Шосткинський інститут СумДУ

День студента – цікаво і корисно

17 листопада у Шостці пройшла громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Захід присвятили до Дня студента.
Рятувальники 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини цікаво й ненав’язливо розповіли студентам та викладачам Шосткинського інституту Сумського державного університету про основні небезпечні ситуації, які виникають у повсякденному житті та побуті, зокрема з урахуванням військового часу, а також як їх уникнути, реагувати у випадку виникнення.
ДСНС-ники поділилися з молоддю нюансами своєї роботи, показали, як рятують людей, надають допомогу постраждалим, використовують засоби пожежогасіння, спеціальні інструменти для відкриття дверей, спускання з висоти, розблокування постраждалих із розбитого транспорту після ДТП…
Також студентів ознайомили з вибухонебезпечними предметами та правилами надання першої домедичної допомоги.
Молоді люди із цікавістю слухали, задавали питання, жваво брали участь у бесіді і самі спробували побути рятувальниками: приміряли костюми рятувальників, гасили полум’я, спробували в роботі спеціальні інструменти для порятунку, вчилися надавати першу медичну допомогу.
Студенти були захоплені процесом участі у конкурсах та проходженні випробувань у дворі пожежної частини. Отримали масу позитивних емоцій, здобули неоціненний досвід та покращили знання щодо безпеки життєдіяльності.️ Захід проводився на конкурсній основі, тож найактивніші учасники отримали невеликі подаруночки.
 Дякуємо представникам ДСНС за неймовірний захід та привітання студентів зі святом!

  • * За матеріалами інтернет видання "Шостка Інфо"
  • TЕГИ: Запрошуємо на навчання ◊ Студетнські заходи


        Фоторепортаж →

    © При використанні текстових та фотоматеріалів сайту ШІ СумДУ обов'язкове активне посилання на джерело - https://shinst.sumdu.edu.ua